Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
SAAB 9-3Ár: 1.900.000 Ft -
SUZUKI GRAND VITARAÁr: 2.000.000 Ft -
AUDI A4Ár: 1.350.000 Ft -
VOLVO V60Ár: 4.099.999 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 500.000 Ft -
DAEWOO RACERÁr: 249.000 Ft -
OPEL ZAFIRAÁr: 789.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 700.000 Ft -
BMW 320Ár: 1.230.000 Ft -
VOLVO V50Ár: 2.499.000 Ft -
OPEL ASTRA JÁr: 2.699.000 Ft -
MAZDA 2Ár: 790.000 Ft